Lerende netwerksessie: HVAC-optimalisatie

Hasselt

27/10

Al onze openbare gebouwen moeten tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Via lerende netwerksessies biedt de provincie Limburg een platform om energie- en klimaatgerelateerde topics en ook vragen en problemen met elkaar te delen. De eerste sessie – onderwerp: HVAC-optimalisatie - vindt plaats op vrijdag 27 oktober (9-13u) in het Provinciehuis (Maaszaal) in Hasselt.

Programma

8u30    Ontvangst

9u00    Inleiding en start lerende netwerksessies Klimaatneutraal gemeentelijk patrimonium

9u15  HVAC-optimalisatie door Johan Baan (Hysopt)
Om de verwarmings- en koelingsinstallaties van gebouwen te optimaliseren, ontwikkelde Hysopt geavanceerde HVAC-berekenings- en simulatiesoftware. Deze software vertrekt van een digital twin en houdt rekening met zowel de regeltechnische als hydraulische kant van jouw specifiek HVAC-systeem. Johan Baan van Hysopt licht toe hoe dit in zijn werk gaat en welke de voordelen zijn. Concrete voorbeelden tonen aan hoe groot die voordelen wel kunnen zijn, ook waar je ze niet verwacht. 

10u30  HVAC-gerelateerde raamovereenkomsten door Olivier Olyslaegers (VEB)
Het VEB (Vlaams Energiebedrijf) ondersteunt gemeenten met hun divers aanbod aan raamovereenkomsten. Tijdens deze sessie lichten ze specifiek de raamovereenkomsten “Regeltechnische optimalisatie”, HVAC en Energiescan toe en gaan ze dieper in op de technisch kanten ervan.

11u30  Hoe problemen oplossen?
Via de “intervisie”-methodiek proberen we cases of problemen waar jij als ambtenaar mee zit en waar je geen resultaten mee boekt, gezamenlijk op te lossen. Deze hoeven niet over HVAC te gaan, maar zijn wel klimaat- of patrimoniumgerelateerd. Heb je nu al een case, dan kun je die bij inschrijving doorgeven of mailen naar sure2050@limburg.be.

12u30    Evaluatie

12u35   Broodjeslunch

13u30   Einde

Inschrijvingen zijn afgerond. Meer info op https://www.dubolimburg.be/nl/nieuws/179/lerende-netwerksessie-energie-besparen-door-hvac-optimalisatie

Praktisch

  • Waar:

    Hasselt, Provinciehuis (Maaszaal)

  • Wanneer:

    27/10, 9u - 13u30

Contact

Sure2050
This project has received funding from the European Union's Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 844902.